Monday, May 18, 2009

Like Mother Like Children...



ok...utk N3 ni kita kembali masa zaman aku kecik2..ni aku ingat tak ingat tapi adik badik aku mesti ingat citer nih. Masa ni aku rasa umur aku dalam 4-5 tahun kot...abah belikan aku gaun baru utk raya (dulu kalau tak raya mmg tak dapatla baju baru). dan aku dengan penuh kreatifnya main dengan gunting dan menggunting gaun baru yg abah belikan setahun sekali itu...natijahnya..abah mengamuk kurung aku kat luar.....takuttttttt..abah dulu sangatla garang...


Kembali ke tahun 2009...tarikh semalam 17/5/09...aku sekeluarga macam biasa akan lepak2 di kebun. Minggu sebelumnya aku shopping baju budak2... telah berkenan T-shirt Poney new edition berharga RM26 sepasang yg mana aku telah membeli 3 pasang dengan niat aku suka tengok anak2 pakai baju sama jerk... Maka Ahad aritu pakaikan la kat budak2..... segalanya berjalan lancar hingga ke petang. Budak2 main kat dalam opis..kaler2 dan rupa2nya ada aktiviti GUNTING2 KERTAS. Dari gunting kertas...Amirul dengan penuh kreatif telah menggunting baju baru itu di bahagian dada sebesar duit 50 sen. Bila dai datang aku tunjuk baju yg telah digunting...maka roh singa akupun terus meresap masuk dan naya je la dia kene marah sampai menangis2.


baru je nak cool...ain lak datang..."ibu, ni amirul gunting baju kakak" sambil menunjukkan kesan gunting kat bawah baju....sakitnya hati aku maka berdas2 ain kene cubitan aku.... sakitnya hati aku pasal baju tu baru 1st time pakai.... dan memikirkan jumlah RM26 sepasang utk baju budak2 adalah sangat mahal pada aku...(tatau la kot korang kata murah.....korang kaya kot) Yang selamat hanyalah baju Harith sebab masa tu Harith tido.... sampai hari ni kalau terfikir balik sakit no hati aku...apasal la korang ulangi sejarah ibu ituuuu.......

4 comments:

KasihKuAlRayyan said...

hahahah.. gile ganas anak ko.. hahahaha.. ibu borek, anak2 rintih nk masoj ujan lebat la dey..

sHiReEn said...

mcm tu arr perasaan abah ko anie.... nak beli baju untuk anak sanggup baju kita sendiri tak ganti... apa nak buat.. budak²... sabo jerlah....

jesnita_ns said...

wei anie..dah darah ko pn mengalir dlm badan anak ko..dah tentu lah sedikit sebanyak dia ikut perangai ko..

MKBS Resources Sdn. Bhd said...

Wah.. nampaknyer sumer ikut aku yer..darah aku yer..hehehe mana korang tau kodri dulu tak penah gunting baju..wakakakka...entah2 gen dia lebih kuat...hihihihi