Friday, May 22, 2009

Bila Suami Takde di Rumah..

Terasa hidup ini sangat boring..balik keje dah memang tak masak la pasal kalau setakat dengan anak2 aku beli nasi goreng sebungkus makan 3 beranak pun masih ada baki dalam peti ais. Kodri bertolak balik kampung semalam pagi...tapi dia angkut sekali anak kesayangan dia si Amirul...

Sekarang aku dah tak risau sangat dia nak bawak anak balik kampung walau aku takde. Mungkin sifat Kebapaan dia dah terserlah sikit kot...hahahha

Kadang pening gak laki aku ni...wat ape balik kampung kejap je..g semalam...petang ni balik sini balik pasal Sabtu pagi kami dah masuk nama untuk rombongan opis lama aku ke KLCC...trip ditaja oleH PETRONAS...dari pagi naik Skybridge,lunch,aquaria.. then Petrosains.. dan diikuti majlis penyerahan cenderahati... Trip kali ni macam trip aku g kampung kuantan la..dulu TNB sponsor kali ni PETRONAS lak. Yerla kalu ko pikir nak bawak 5 beranak utk enjoy sumer tu bukan sikit duit..kene pikir 4-5 kali.

Malam tadi aku wat projek kemas rumah dan lipat kain. Pagi ni kuar rumah rasa hati sangat tenang sebab sumer dah clear. Dan malam tadi kul 11 gitu ain kata lapar lagi...aik..budak kurus nih. Ok la ibu g beli nasi goreng akak jaga adik harith jap (Harith dah tido). Aku bawak gak kete g kedai yang 150 meter je dari rumah aku..hehehehe pasal takkan nak jalan kaki..takut dah malam. Kalau abahnyer ade tentu la abah yg pegi. Lepas makan dekat kul 12 baru tido melayankan si ain. Yerla siang tadi dia macam demam sikit tak lalu makan..sian lak...
P/s: Ngah, Exxonmobil takde wat tajaan utk ahli keluarga ke...hehehe..

2 comments:

paij188 said...

jeng..jeng..jeng.. hah kak ani hubby akak balik kg sendiri tu wat pe..? hahahha just kidding.. rindu la nk jumpa kak ani. kak ani duk mana skrg? kitaorg balik bulan 6 nih.. bole le jumpe..

MKBS Resources Sdn. Bhd said...

Akak dok Puchong la....kalau balik jangan lupa call