Monday, January 12, 2009

Ain dah baik demam...


Alhamdulillah saturday morning ain dah baik dah...but still tak putus makan ubat. But then, dia jadik lebih rajin lak...tengok la aksi dia ujung minggu nih...hehehehe. Aku dah masak dia suapkan adik makan lak.. yg adik tanak aku suapkan, nak nasik kakak...sampai licin pinggan..

Lepas makan, kakak nak cuci pinggan sendiri...herm..yer la.. aku perhatikan je dia buat..sama tak macam yg aku selalu buat.. Tapi membazir tul bukak air laju2 masa tengah sabun pinggan...takpe2 ibu bayau...


Lepas sabunkan pinggan, kita bilas dulu...sempat lagik jeling kamera...


Kita pose dulu...ewah...rajin la tuh. Bagus anak aku nih

Lepas siap cuci, kita kene la lap keliling sinki tu supaya kemas dan teratur..sebijik macam ibu selalu buat, itu le kepimpinan melalui teladan... chewah-chewah-chewah...


Gitu ler..ringan la sikit kalu time2 dia ni rajin..opsss..ade lagik dia buat lepas nih....ni ha...dia amik penyapu sapu lak tempat dia makan tadi...pasal mmg terabur sikit




Buat selalu macam gini yer kak...kurang sikit ibu nak mengemas..hihihih...untung gak anak sulong ni pompuan..leh tolong2...tapi kalu anak lelaki pun kalau diasuh bole jugak kot....shireen..apai...jgn susah hati yer...

8 comments:

sHiReEn said...

alahai... rajinnyer manantu mama ni.... untung anak mama dapat isteri macam ain...hahahaha

MKBS Resources Sdn. Bhd said...

Haah yerla tuh..jangan dah beso sok malas aku tibai je karang..heheheh

jesnita_ns said...

tul tu anie..aku sokong..dr kecik kita kena asuh anak kita ni..jgn jd mcam anak angkat mertua aku..dh darjah 2 pn x blh di suruh..pemalas..pinggan sebiji pn leh letak jer..klau aku suh basuh..nt mertua aku ckp..aku dera anak angkat dia tu..

MKBS Resources Sdn. Bhd said...

kalu dah beso tak reti2 piat je telinga tuh... tu bukan tak reti tu pemalas namanyer

^arween^ said...

dh besar anak kak anie eh
rajin lak tue
:D

MKBS Resources Sdn. Bhd said...

maknyer pun makin tua dik non...hahahaha

nur hidayah bohari said...

alaa...
2 kakni suro die blakon kan...
pgg kamera n rotan eh....
ahahaha...

ke mmg die ikut makcik die yg rajin nie...peace!peace!(^_^)v

MKBS Resources Sdn. Bhd said...

blah la ko yot... ingat haku kijam sangat ke..itu adalah atas kerelaan ain daaa..akekekek