Tuesday, June 2, 2009

Kenapa ekk...

Pagi ni aku agak awal juga memandangkan jalan mmg tak jem bila cuti sekolah... seronok.. rasa heaven je drive pagi2 walaupun kalau dikira kuar rumah agak lambat jugak.

Bukan nak citer ape pagi ni cuma nak citer apasal la sesetengah orang pangkat tinggi, belajar tinggi tapi sesuatu yang mudah pun dia tak leh faham... dah few days opis aku ni ade tampal poster derma darah dan kat poster tu diingatkan 'JANGAN MENDERMA DARAH SEKIRANYA ANDA..BLA..BLA..."SERING BERTUKAR-TUKAR PASANGAN".... kan bagus itu peringatan kerana kalau insan2 'tut' ini menderma maka mereka juga mendermakan virus2 berbahaya pada orang lain...

Akan tetapi pagi ni manusia pangkat agak tinggi ni satu opis dengan aku, lum kawin.. tetiba dia komplen iklan ni tak baik.. tak bleh tahan statement dia.. "HABIS KALAU U MARRIED THEN DIVORCE THEN U MARRIED AGAIN MACAMANA"... Ya Rabbi.. bukan la maksud bertukar pasangan tu macam gitu... tentulah maksudnya kalau seseorang tu jenis pakai pelacur tak kira orang, tak kira kulit, tak kira sape di bedal je...orang itu la yg tak dibenarkan derma darah..... aku dalam hati betapa bodohnyer la dia translate poster tu... nak kata tak sekolah ....tinggi sekolahnyer...entah le...

1 comment:

aku lah arween said...

nmpk sgt die kurang cerdik kak :D