Thursday, April 2, 2009

CTOS dan hal berkaitan

Tensen..tensen... tengok tajuk kat atas pun dah tensen..
Kisahnyer gini..aku dan hubby tengah apply loan rumah.. la ni dah masuk bulan kedua tak lulus2 lagik. Yg menjadi hal adalah nama aku telah diblacklistedkan oleh CTOS. Cek sana-sini pasal seingat2 semua loan aku wat potongan gaji. Kata Bank aku tu..aku blacklisted sebab akaun KOBENA aku..(yg aku pinjam sebelum kawin lagi dan berkurun dah close akaun)...ape lagik..aku carik no. Kobena terus call tanyer. Yg aku bengangnyer diorang ni kejap pas aku no ni..pastu orang ni pas no. lain lak...dekat 5-6 orang aku dipaskan. Bila cek depa kata aku blacklisted sebab ade outstanding RM50.00... tak ke gila..kalau 50 ribu tu takpe gak..pastu musykil..mana lak datang 50 hengget tu. akupun amik cuti pi ngan kodri serang pejabat RCE Marketing kat Bangunan Am Asssurance... Laki aku dah bising2 dah ...sia-sia cina tu kene maki ngan laki aku. Ingatkan lepas buat payment dan dapat release letter semua dah settle.....
Semalam Bank call lagi...katanyer nama aku tak clear lagi...ade akaun KOBENA outstanding RM12,000.00... hamik ko...ni yg aku bengang nih...ape lagik yg tak settle nih. Dan2 tu call Kodri mintak bersiap...kita serang pejabat CTOS lak... aku nak tengok sendiri apekebenda yg tak settle lagik tuh. Aku drive amik kodri kat kebun (dan maklum dia mmg tengah penat) we all terus ke Pejabat CTOS di Megan Avenue... terus mintak diorang print semua butiran blacklisted. Bila tengok report tu laki aku terus meletup..kenape??? pasal yg blacklisted lagi tu adalah akaun KOBENA-RCE Marketing yg kitorang dah pi settlekan last 3 weeks.
Kodri mmg nampak marah sangat...dia call balik cina yg kitorang jumpe aritu..mmg teruk la cina tu kene maki ngan laki aku...siap L****U sumer kuar... aku siap urut2 belakang dia..."sabar bang"... Cina tu pun siap sound "Encik jangan cakap busuk la"...laki aku jawab... "abis U tak busuk ka buat macam ni...U tau keja ka tak tau keja..kasi susah orang..sekarang saya mau U delete nama bini saya dari U punya database...bla..bla..." mmg marah betul.... then aku mintak orang CTOS print balik report tengok dia dah delete nama aku dari sistem ke belum....See...dalam kurang 5 minit nama aku dah clear.. Laki aku lak sibuk nak g gak pejabat RCE...nak mintak penjelasan+maki+lepas geram+buat aduan pasal Legal Executive yg uruskan kes aku...
Panjang citer nih...hahahaha
Sampai RCE dalam kul 4.05 pm....yg intertain aku dan Kodri adalah Pegawai atasan RCE...kitorang pun ape lagik complain la dari A-Z... dia tetap menangkan tindakan pihak dia..kejap kata CTOS salah...kejap kata Bank Rakyat gitu gini...dia tak salah gamaknyer.....ok...aku kata aku nak jumpe Mr. W yg kita jumpe last 3 weeks...bila officer tu datang dia jawab ape korang tau.... "KITA SUDAH SALAH KEY IN NAMA PUAN.... SUDAH KEY IN NAMA ORANG LAIN..NAMA ROSNANI BUKAN ROHANI....akhirnya dia ngaku salah dia..What the hell are u doing... don't u realise my IC is different... Why can't u detect the problem...bla..bla... laki aku pun dah naik angin. Our last word... saya mau tengok my detail akaun..saya mau tau itu 50 hengget datang darimana..kalau dulu I don't mind to know it...but now I do... I want details..U just tell me when I can get the details... la...laki aku nih tak puas hati lagi...padan muka korang...wat keje nyusahkan orang...
Peringatan utk kawan2 yg ade buat loan koperasi korang cek la betui2 bila tarikh last bayau dan dapatkan release letter dari koperasi berkenaan. Jadik cam aku sangat menyusahkan.... loan rumah tu dah drag dekat 2 bulan sebab diorang punyer salah.......