Wednesday, February 25, 2009

Laksa...Laksa..


Sebenarnya lama dah aku buat laksa nih..ade la dalam 3 minggu sudah..itupun lepas nengok blog apai pasal makan laksa. Terliur aku dibuatnya. Maka ujung minggunyer akupun dengan penuh iltizam...buat gak laksa...dari menjamu keluarga sendiri..aku ajak mak, abah, adik-beradik makan laksa kat umah...

Kuah dah pun siap..sedang mendidih sambil menghamburkan bau harum daun kesum..tak sabo...tak sabo

Ni lak antara bahan2 lain...masa ni aku beli laksa kilo (1 kg) tapi aku rendam gak laksa kering...kata panggil ramai orang makan..harus la bersedia. Abaikan je sudu, garfu dan senduk2 kat belakang tu. Aku takleh taruk dalam laci..nanti habis sumer tu dok kat ruang tamu dibuat main ngan si harith

Ni aku dah siap hidang..tunggu diorang datang makan...nyum..nyum..

Apasal la diorang ni lambat sangat...tak sabo ar..aku makan dulu la.. hehehe ni first round. Betul kata apai...kalau kita masak sendiri lebih puas pasal makan boleh berulang2 tambahnyer.....tak caya???

Setapppppppnyaaa....aku tambah lagi..lalala...takpe.. laksa manyak lagi...

3 comments:

paij188 said...

Hai kak abi, ridnu jugak ngan akak, lama x jumpe kan? Anyway, ni dh berjangkit-jangkit semua orang masukkan pasal maka je kablog masing-masing. Saya ni memang kepingin laksa dr 7 bulan pregnant hari tu. weekend ni x kire nk kena g market to get fresh fishes, bole buat laksa. Tapi mee laksa yang ade jenis kering, x lah sedap mcam kat Malaysia.. tapi otak udang ade tau, say abwak.. hehehehe.. kak emma ape cite?

jesnita_ns said...

anie..klau mee laksa yg basah mmg sedap ek..aku pn lebih suka yg basah..tp apakan daya..susah nau nk dpt yg basah..klau tak nak tu ada le..cuba klau kita cari..haram nk jumpa

paij188 said...

akak, came nk contact akak ni yer? adik akak keje kat ne kat dubai. duduk kat ne? keje company ape? dah lama ker? ape nama die? bg la YM ke ape ke yg bole saya contact akak.